آلبوم غرفه کتابخانه SUTD

SUTD Library Pavilion

تعداد عکس های این آلبوم : 8
تعداد نظرات : 0

|عکس و مطالب جدید خود را در رابطه با این آلبوم، از طریق آپلود سنتر سایت، برای ما ارسال نمایید تا بنام خودتان در سایت قرار گیرد.|

| Please send us, your photos and information in relation to this album, by upload center... or this Email: memarjoon@gmail.com|

1 
معرفی کوتاه پروژه غرفه کتابخانه SUTD / لابراتوار سيتي فرم


معماران: لابراتوار سيتي فرم
محل پروژه: سنگاپور، جاده دوور
تيم طراحي: آندرس سوتسوک، رائول کالوو
مهندسي: راسل کول، مايک کينگ، بنيامين سيتلر
ساخت: دانشجويان SUTD
مساحت: 300 مترمربع
سال: 2013
عکس: رائول کالوو، اهدايي از لابراتوار سيتي فرم


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


SUTD Library Pavilion / City Form Lab

Architects: City Form Lab
Location: Dover Rd, Singapore
Design Team: Andres Sevtsuk, Raul Kalvo
Engineering: Russel Cole, Mike King, Benjamin Sitler
Construction: Arina International Hogan, SUTD Students
Area: 300 sqm
Year: 2013
Photographs: Raul Kalvo, Courtesy of City Form Lab

The Singapore University of Technology and Design (SUTD) library pavilion is located on a sloping lawn on the temporary Dover Campus. Accommodating three mature trees and forming a noise barrier toward the Ayer Raja Expressway in the north, the gridshell structure of the pavilion harnesses the site constraints and activates an outdoor space behind the existing library building. During the day it offers a shaded open-air place to relax, work, and mingle for students and staff of the university. At night it becomes a place for informal gatherings, evening lectures and SUTD community events. Work-desks, mobile bookshelves and wireless Internet transform it into a “third space” between the dormitory and the classroom where intellectual and social exchange occurs in a casual atmosphere.

Building upon a long tradition of catenary structures that use little material to achieve considerable spans, the canopy forms a lightweight timber shell with no columns, beams, or vertical walls. A numeric hanging-chain model was used to determine an efficient double-curvature shape that follows the lines of thrust in compression. Using computational design and computer controlled fabrication allowed the pavilion’s complex three-dimensional form to be achieved with readily available materials and a streamlined assembly process at minimal cost. Unlike steel gridshells, it has no complex three-dimensional structural joints – all of its elements were prefabricated from strictly flat plywood and galvanized steel sheets on CNC machines in Singapore.

The site work thus comprised an orderly assembly of 3,000 unique plywood and 600 unique sheet-metal tiles based on only one drawing – the numeric map of a three-dimensional puzzle indicating which pieces fit next to which other pieces. ID numbers were engraved in the cutting process on each plywood and cladding element, which remain visible in the finished structure as ornament. First year SUTD students assisted with the pre-assembly of the pieces and the contractor erected the structure on site. The pavilion is designed to be dismantled and recycled after two years.

نظر شما درباره این آلبوم

نام شما : *  
پست الکترونیک : آدرس ایمیل اختیاری بوده و در سایت نمایش داده نمی شود
متن : *
آیکن عکس دانلود آیکن عکس دانلود آیکن عکس دانلود آیکن عکس دانلود آیکن عکس دانلود
آیکن عکس دانلود آیکن عکس دانلود آیکن عکس دانلود آیکن عکس دانلود آیکن عکس دانلود
آیکن عکس دانلود آیکن عکس دانلود آیکن عکس دانلود آیکن عکس دانلود آیکن عکس دانلود
آیکن عکس دانلود آیکن عکس دانلود آیکن عکس دانلود آیکن عکس دانلود آیکن عکس دانلود
آیکن عکس دانلود آیکن عکس دانلود آیکن عکس دانلود آیکن عکس دانلود آیکن عکس دانلود
 
7 + 7 =  
 
  - نظرات پس از تائید نمایش داده خواهند شد .
- نظراتی که در آنها به شخص خاصی توهین شده باشد ، تائید نخواهد شد .
- نظراتی که به عکس بالا یا سایت مرتبط نباشد ، تائید نخواهد شد .
- نظرات خیلی کوتاه تائید نخواهد شد .
این آلبوم را در گوگل محبوب کنید.